čtvrtek 12. listopadu 2015

Americká noc, Pohádka pohádek, Bojovník, Eien no 0, The Rise of the Krays


Americká noc (La nuit américaine, 1973) - 70 %
Velmi snesitelný film, alespoň tedy pro mě, pokud budu soudit podle toho, kdo jej natočil. Nemusím tuhle éru evropského filmu, ale je vidět, že sám Truffaut se od ní odklonil a bylo to jenom dobře, protože z toho vzešlo skutečně něco, co velmi rozumí filmu a jeho natáčení a je to ochotno poskytnout tento pohled i divákovi, navíc pohled přístupný a srozumitelný.

Pohádka pohádek (Il racconto dei racconti, 2015) - 80 %
Že by návrat skvělé italské filmařiny, navíc se známými tvářemi světové kinematografie? Na první pohled jsem si myslel, že to bude levná záležitost bez nápadu, ale tohle je krásně vizuálně zpracované, navíc s duší skutečných pohádek, tedy hororových příběhů, které lidé tak měli a mají rádi. Neskutečné překvapení.

Bojovník (Southpaw, 2015) - 70 %
Mám prostě rád boxerské filmy a mám pocit, že se těžko natáčí nějaký, který by byl skutečně špatný. Tenhle není skvělý, ale má skvělá místa a na Fuquovi je vidět, že umí natočit skvělou scénu, nejen akční, ale i sportovní. Některé záběry z ringu jsou prostě paráda, i když v té emotivní rovině to je takové prvoplánové.

Eien no 0 (2013) - 60 %
Silný vlastenecký film, který se malinko snaží mást tím, že jeho příběh bude celkem emotivní a navíc vyprávěn ve vzpomínkách, což nakonec vede i k tomu, že by měl být výsledek skutečně silný, ale nakonec vyznívá jen hodně, hodně pateticky. Ale jsou zde rozhodně dobré momenty a celkově je film dobře natočen, některé letecké scény mohou překvapit.

The Rise of the Krays (2015) - 25 %
Já si nemůžu pomoct, ale na mě tohle působilo jako parodie na kmotra po anglicku. Bratři, kteří se chtějí stát obávanými mafiány v anglickém podsvětí, hrají si na frajery a chtějí nás ohromit jednou dvěma drsnými scénami, které bych si osobně dovedl představit horší, ale na což očividně neměli tvůrci odvahu. Slabé, nudné a neoriginální.

Žádné komentáře:

Okomentovat