úterý 16. června 2015

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí, Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje, Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder, Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho


Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones. 2002) - 70 %
Nikdy jsem neměl novou trilogii nějak v lásce, ale když si od tohohle dílu odmyslím tu romantiku, tak je to celkem dobrý most ke třetímu, nejlepšímu dílu z nové trilogie. Vizuálně je to podmanivé a hlavně planeta Kamino mi přijde naprosto úchvatná. Asi je to tou vodou, deštěm a neustálou temnotou. Obi-Wan je rozhodně nejlepší postavou celé trilogie.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, 2005) - 90 %
Když už se dostalo na ten zásadní díl, který měl všechno propojit, tak se mu konečně podařilo navázat na původní trilogii ve smyslu čtvrtého a pátého dílu. Tohle je úchvatně temné zakončení nové trilogie, tak temné, až vás někdy bude opravdu mrazit. Trikově je to nádherné, a to už od začátku, souboj s Grievousem patří k mým oblíbeným, stejně jako střetnutí Yody se Sidiousem (Yoda ani tenhle souboj nedokončí) a Obi-Wana s Vaderem.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (Star Wars, 1977) - 95 %
Sice už to není tak silné, jako když jsem viděl "Star Wars", tenkrát ještě uváděné jako "Hvězdné války" poprvé, ale stejně to na vás tak krásně padne. Tohle je prostě veledílo sci-fi v tom smyslu, jak bohatý vesmír dokázal Lucas tímhle jediným filmem vytvořit, nemluvě pak o filmech dalších. Už od začátku má v úmyslu vhodit vás do něčeho velkého a to se mu daří.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back, 1980) - 100 %
Asi nejen můj nejoblíbenější díl. Už jen bitva na ledové planetě Hoth je naprosto úchvatná a na svou dobu trikově neskutečně krásně provedená. No, a když dojde na to zásadní odhalení, pořád mě ještě dokáže zamrazit. Tohle je pořádně temný díl, kterému chybí dětinskost poslední části, což je tedy jen dobře.

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi, 1983) - 80 %
Když se řeknou "Hvězdné války" nebo "Star Wars" většinou si vybavím tenhle film, protože mám pocit, že jsem ho viděl jako první. Jako dítěti se mi Ewokové líbili, a tak mi asi učarovali. V dnešní době je tohle ale pro mě nejslabší díl původní trilogie, i když konečný souboj, kde se rozhoduje o konci celé války, je pořád impozantní a krásný. Ne, ten vesmírný, kde se bojuje zbraněmi, ale hlavně ten mezi třemi postavami, kde se bojuje hlavně emocemi a Sílou.

Žádné komentáře:

Okomentovat