pondělí 1. června 2015

Byt, My dva a křen, Za plotem, Monster High: Škola duchů, Gattaca


Byt (The Apartment, 1960) - 90 %
Už jsem si myslel, že se Baxter na konci svým utlačovatelům nepostaví. Taky mě napadlo, jak by to asi vypadalo v dnešní době, kdy by si je mohl v klidu natáčet a pak vydírat. Skvělé herecké obsazení, kdy Jack Lemmon ukazuje, jaký je neskutečný tahoun, Shirley zase lidskou nedokonalost a touhu po citech na špatných místech. Výborně dotažené až do konce.

My dva a křen (You, Me and Dupree, 2006) - 40 %
Owen Wilson je asi nejsvětlejší stránka tohoto filmu, a to jsem si myslel, že zrovna on budete ten otravný. Matt Dillon je mnohem horší, a to je film, kde hraje Kate Hudson a Seth Rogen, který zde má přece jen malou roli. Nebavil jsem se, nesmál jsem se a skoro mě mrzelo, že tu hraje i Michael Douglas. On si ale nijak neuškodil.

Za plotem (Over the Hedge, 2006) - 60 %
Takový příjemný animovaný film, který má celkem ujetou zápletku, klasicky příjemné zvířátkovské postavy a lidi v těch zlých. Není to nic objevného a mám pocit, že tohle je prostě jen něco, co jsem už viděl mnohokrát. Je to sranda, ale není to úplně k popukání, stejně tak ty ostatní emoce nejsou nijak skvěle podány jako celek.

Monster High: Škola duchů (Monster High: Haunted, 2015) - 30 %
Nejsem cílová skupina a popravdě si ani nejsem, kdo je tady cílovou skupinou, ale předpokládám, že dívky. Trochu je lituji, že dostávají v televizi takovou rychlokvašku, kde je na příběhu strašně vidět klišovitost a na animaci to, že to je všechno děláno rychle. Ale tady jde o postavy a možná si k nim někdo vztah udělá. Já vztah nemám.

Gattaca (Gattaca, 1997) - 80 %
Velmi zajímavé sci-fi, kde autoři opět pochopili, že obsah je mnohem důležitější než forma a skvělé triky. Obsah je tady opravdu důležitý a je to krásná ukázka toho, jak dosahujeme něco, co nám ani nepřísluší, ale když už to máme, tak se toho držíme za každou cenu a jsme schopni udělat téměř cokoli. Tady to téměř ale zůstává. Touha po něčem víc je tu v zajímavém propojení se sny člověka.

Žádné komentáře:

Okomentovat