neděle 24. května 2015

Anatomie vraždy, American Justice, Lovecká sezóna, Assassin, Jatka č. 5


Anatomie vraždy (Anatomy of a Murder, 1959) - 90 %
Ta dramata ze soudní síně jsou prostě skvělá. Alespoň v tomhle případě to opět platí. Vůbec nejde o to, aby divák viděl, jak k vraždě došlo, jde hlavně o to, jak je popsána, a to naprosto stačí. Je to silné, protože obhájci to silným dělají. Skvělé herecké výkony, kdy James Stewart opět ukazuje, jakou legendou byl. Na toho člověka bych se mohl dívat pořád. Preminger vše ještě podtrhává výbornou režií.

American Justice (2015) - 30 %
Kdyby nebyl ten příběh až tak pitomý, tak v tom případě by se mohlo jednat o celkem příjemnou cestu za pomstou, anebo alespoň vyvražďovačku s dobrým úmyslem. Bohužel ten příběh to skutečně potápí, což je velká škoda. Hlavní postava je celkem fajn drsňák, což je dáno představitelem, zbytek si jen zaslouží umřít, až na pěknou Vidu Guerru.

Lovecká sezóna (Open Season, 2005) - 40 %
Takový ten klasický animák, u kterého máte pocit, že už v něm není nic nového, jen ty postavy vypadají trochu jinak, než jak vypadaly v jiných filmech. Jeden ukecaný, jeden příliš vážný, oba v rolích, které nejsou tradiční, tedy kromě toho, že to jsou zvířata. Zápletka je také taková ohraná. Nějak mě tenhle film nedokázal nadchnout.

Assassin (2015) - 40 %
Myslel jsem si, že to bude alespoň v něčem zajímavé, ale tohle je prostě promarněný potenciál. Nájemní vrazi, to je něco, co mě vždycky fascinovalo a fascinovat mě bude. Tohle je ale tak jalové a nudné provedení, že vás to pořádně nemá čím zaujmout. Škoda, ale ono těch dobrých filmů s podobným názvem opravdu moc není.

Jatka č. 5 (Slaughterhouse-Five, 1972) - 70 %
Je to zvláštní film, který mě motivoval hlavně k tomu, abych si někdy sehnat knihu a zkusil na základě ní pochopit, o čem to vlastně bylo. Přechody jsou ve filmu skvělé, ale forma tu trochu přebíjí obsah, což si nemyslím, že byl úplně i záměr knihy. Rozhodně zajímavé a specifické vykreslení války, které není pro každého.

Žádné komentáře:

Okomentovat