sobota 7. února 2015

Bosonová komtesa, Manny, Slídil, Ribbit, The Skeleton Twins


Bosonohá komtesa (The Barefoot Contessa, 1954) - 80 %
I když je snímek barevný, ve skutečnosti je to celkem klasické noir, navíc šmrncnuté vyprávěcím stylem "Občana Kana". Humphrey Bogart je prostě úchvatný a nemohl jsem z něj spustit oči. Ale není to pouze on, díky komu je snímek skutečně parádní tajemnou a emotivní jízdou, a to vlastně až dokonce. Velmi dobře zrežírované.

Manny (2014) - 80 %
Box je vlastně sport, který by mohl pro někoho znamenat náboženství. Ale tak to může znamenat každý sport. Líbí se mi ale, jak je Manny Pacquiao prezentován a jak prezentuje sám sebe. Je sice bohatý jak sviň, ale je pokorný a snaží se být symbolem. Má to smysl. A má smysl i tenhle film, který nám prezentuje kus historie a zajímavý příběh jednoho člověka a nejen jeho.

Slídil (Nightcrawler, 2014) - 85 %
Výborný film, který je dobrý sám o sobě, fungoval by jako povídka nebo román, ale díky dobré režii a hlavně díky správně ujetému Jakovi Gyllenhaalovi je tohle skutečně intenzívní podívaná, která opět odpovídá na to, co je všechno novinář ochoten udělat pro to, aby měl co možná nejlepší zprávu, anebo v tomhle případě kameraman. Místy je to tak absurdní, až je to těžko uvěřitelné, ale jako drsná kritika médií "Slídil" funguje skvěle.

Ribbit (2014) - 40 %
Klasický moderní animák, který má celkem hnusnou animaci. Když nic jiného, alespoň se tvůrci snažili o to, aby měli zvířecí postavy zajímavý vizuál a alespoň mluvily s přízvuky různých národností a tím trochu zaujaly. Je to ale takové hop sem, hop tam a nic moc to divákovi nedá. Pro děti jsou zde ale asi celkem zajímavé postavičky. Šílenství z toho ale pravděpodobně nebude.

The Skeleton Twins (2014) - 80 %
Tady se sešla skvělá herecká dvojice v roli sourozenců, kteří se odcizili, ale znovu si k sobě hledají cestu poté, co se on pokusil o sebevraždu a ona se to dověděla ve chvíli, kdy chtěla udělat to samé. Skvělé, přirozené herecké výkony, které vás strhnou a provedou vás tímhle dramatem, kde naděje umírá poslední.

Žádné komentáře:

Okomentovat