sobota 13. září 2014

Svět za sto let, Monster Roll, Jarhead 2: Field of Fire, Hadley TK-421, Under the Skin


Svět za sto let (Things to Come, 1936) - 75 %
Trochu netradiční sci-fi, které bude pro současného diváka nejspíš dost těžko snesitelné. V první řadě je to proto, že zde nejsou žádné hlavní postavy, ale prostě lidé a myšlenky, které prezentují. Ve druhé řadě je to proto, že jsou zde poměrně rozsáhlé skoky v čase, kdy film pojímá celé jedno století. H. G. Wells však přesto ukazuje, jak byl vizionářský a jak dokázal o světě přemýšlet.

Monster Roll (2012) - 70 %
Velká mořská monstra, do toho japonští kuchaři se svými nástroji, to je prostě něco, co se musí vidět. Je škoda, že je to jen krátký film. Doufám, že se tvůrcům skutečně podaří vytvořit snímek, který by měl celovečerní délku, moc jim to přeju, i když je jasné, že tohle bude jenom pro omezenou skupinu lidí. Mohlo by to ale být parádní.

Jarhead 2: Field of Fire (2014) - 35 %
Pokračování filmu, který pokračování ani nepotřeboval, navíc určitě ne v tomhle provedení. Tohle je akční film, který se snaží tvářit jako něco, co má i hlubokou myšlenku, která je spojena s válkou, ale tu nakonec nenajdete. Prostě jenom snímek, který je trochu akční, trochu se zde střílí a trochu vás může na pár desítek minut zabavit.

Hadley TK-421 (2011) - 40 %
Nějaké emoce se v tom skrývají, ať už ve vás vzbudí smích, anebo alespoň trochu soucitu, ale nějak moc si mě tenhle snímek nezískal a já jsem měl co dělat, abych ho vlastně dokoukal. Závěr mi nesedl, přišel mi jen jako nutné zlo.

Under the Skin (2013) - 60 %
Tohle nemůže být a není film, který sedne každému. Pokud do toho jdete s tím, že uvidíte nahou Scarlett, tak sice ano, ale možná se vám vůbec nevyplatí na tu frontální scénu čekat. Na druhou stranu, tohle je zajímavá forma přemýšlivého sci-fi, které se vlastně v konečném důsledku snaží dokázat, že lidstvo za to stojí. Já si tím až tak jistý nejsem... Film si jde svou vlastní cestou, stejně tak i režie a kamera, a této cesty se drží celou dobu. Co se filmu nemůže vzít, to je výkon Scarlett, ten je úchvatný.

Žádné komentáře:

Okomentovat