sobota 19. července 2014

Zlaté opojení, Requiem for Romance, Koleje osudu, AMP, Tajný život Waltera Mittyho


Zlaté opojení (The Gold Rush, 1925) - 95 %
Charliem Chaplinem jsem skoro nepolíbený, a tak jej s láskou objevuji, čeho byl tenhle člověk schopná. Není takový kaskadér jako Buster Keaton, ale nebojí se. Svoje filmy chtěl mít dokonalé, a to se mu povedlo. V tomhle případě je to trikově naprosto unikátní, především pak scéna s domem na okraji skály. Silný je ale i příběh, který v sobě skrývá víc, než by si člověk myslel. Představte si to jako reálné drama a hned poznáte, že to chce mimořádného člověka, aby vás tím pobavil.

Requiem for Romance (2012) - 80 %
Tohle je výborné spojení animace a zvuku. To, co se odehrává animací, je naprosto něco jiného, než je vyprávěno zvukem, tedy dialogem muže a ženy, ale na druhou stranu je to naprosto jiné a dokonalé ztvárnění jejich konverzace. Asi se to nedá moc pochopit, ale podívejte se. Zase jeden z důvodů, prč točit krátké snímky a trochu si v nich hrát.

Koleje osudu (The Railway Man, 2013) - 50 %
Film o tom, jak je těžké vyrovnat se s válkou. Já takovým filmům rozumím, i když já bych se s válkou vyrovnávat nepotřeboval, protože bych v ní nejspíš díky svým neschopnostem velmi brzy padl, ale v tomhle případě mi to přijde až příliš patetické, místy samoúčelné. Je vidět, že se tvůrci opírají o knihu, ale to je jediné. Není to dobře natočené, je to moc pomalé, a i když je Colin Firth skvělý, protože on jinak hrát neumí, stejně jsem se s tím jeho hrdinou nedokázal ztotožnit.

AMP (2013) - 40 %
Hezké, skvělé triky, kdy ani nepoznáte, že jsou to digitální. Všechno vypadá neskutečně uvěřitelně. To všechno je strašně hezké, ale tohle je jednoduše jen segment, nic víc. Něco, co má nalákat. Je to sice hezké, ale co když celé dílo bude jen vizuální hloupost? Tohle je takový trailer, nic víc, ale na dílo, které nejspíš nikdy nevznikne. Specialista na vizuální efekty si hraje...

Tajný život Waltera Mittyho (The Secret Life of Walter Mitty, 1947) - 70 %
Starý Walter Mitty, tedy ten původní, je hodně jiný než nová Stillerova verze. To, že se jedná o naprosto odlišné filmy, z nich dělá odlišné zážitky. Tohle je větší taškařice, která má napínavou zápletku až ve druhé polovině. Tím vás celkem dostane, budete se bavit, smát, těch silných emocí zde ale jako v případě novějšího filmu tolik není.

Žádné komentáře:

Okomentovat