neděle 20. července 2014

The Final Moments of Karl Brant, Přehlídka smrti, Blessing in Disguise, Tokarev, Heavyweight


Zajímavé sci-fi, které nadchne hlavně zpracováním, kdy je vidět, že i levnější produkce prostě může mít dobré triky. Chce to jen někoho schopného a odvahu a chuť do něčeho takového jít. Příběh je sám o sobě také celkem ucházející, ale tolik nevyniká.

Přehlídka smrti (The Big Parade, 1925) - 80 %
Krásná ukázka toho, jak je možné spojit vážné téma s komedií. Tématem je válka a to, jak dopadá na jednotlivé lidi z různých vrstev, ale jsou zde sekvence, poměrně dlouhé, které jsou v podstatě němou groteskou, stejně jako jsou zde momenty, které jsou čistě romantické. Původně je to romantický příběh především a King Vidor mu dal kulisy války, které k němu výborně pasují. Dojemné a vtipné, i když tedy ve stejných momentech.

Blessing in Disguise (2012) - 80 %
Nenápadný začátek, stejně jako je na první pohled nenápadná hlavní hrdinka. Ale ono se to všechno pěkně rozjede a my jsme svědky zábavné romantické komedie, která si uzme pouze těch 10 minut času, které skutečně potřebuje. Víc není třeba, je řečeno všechno a přesně. S lehkostí natočeno, s lehkostí vyprávěno, s příjemnými pocity přijato.

Tokarev (2014) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale v konečném důsledku se mi tenhle film hodně líbil. Ta pointa vůbec není špatná, Cagova postava je dobře napsaná a dobře zahraná a celé, i když to vyznívá celkem tuctově, je to podbarveno zajímavou zápletkou, která nemá až tak jednoduché rozuzlení, které je i příjemně symbolické. Tuctová akčárna/cesta za pomstou, která mi celkem sedla.

Heavyweight (2013) - 45 %
Milý kontrast mezi těžkou a muší vahou, ale to je tak všechno. Animace je fajn, jednoduchá, z hlediska grafického, ale celkem tomu sedne. Jinak ale film nemá co říct. Tenhle kontrast může být sebehezčí, ale nic nového nepřinese.

Žádné komentáře:

Okomentovat