čtvrtek 19. června 2014

Tussilago, Prodloužený víkend, Distraction, My Best Friend's Birthday, 43,000 Feet


Tussilago (Tussilago, 2010) - 80 %
Když už se natáčí dokument, líbí se mi, když je v něm něco navíc, myslím filmově. Tohle se ve snímku "Tussilago" rozhodně podařilo. Je to dáno zajímavou animací spojenou s hranými záběry v jeden konzistentní celek, navíc v celkem zajímavé retro grafice. I kdyby byl obsah nezajímavý, což není, protože tyto události jsem neznal, tak i ta forma je vítězstvím.

Prodloužený víkend (Labor Day, 2013) - 55 %
Celkem zajímavý příběh, který je ale dle mého trochu srážen až možná příliš poklidným herectvím. Z Kate ty emoce doslova srší, ale postava Joshe Brolina mohla být ještě o něco ambivalentnější, ještě o něco drsnější. Takhle je to celkem zajímavá romance, která se ale přece jen dost vleče na to, aby dokázala člověka naprosto vtáhnout a závěrem zasáhnout.

Distraction (2013) - 55 %
Ano, také jsem poznal, jak je těžké někdy přijít se závěrem příběhu. Víte, že tam někde je, ale prostě ho ne a ne objevit a napadají vás samé kraviny. Začít je těží než skončit. Tohle nám film říká v celkem rychlém sledu, který si hraje na moderní noir film, ale zas tak moc se mu to nedaří.

K dispozici jsem měl šestatřicetiminutovou verzi. Už na téhle Tarantinově kratší prvotině je patrné to, co mu sedí i dnes - dlouhé scény s neustále proudícími dialogy, zajímavé, zábavné postavy a úchylnosti. I tady dokáže odkázat na zajímavé starší filmy, i tady mu ta béčkovost funguje. Jen je to necelé a celkový příběh není nijak vypiplaný. Hezká snaha.

43,000 Feet (2012) - 60 %
Zajímavě zpracovaný snímek, který svou formou asi zaujme víc než tím, o čem vypráví. O čem bude přemýšlet 3 minuty a 48 sekund, zatímco budete padat volným pádem z výšky 43 000 stop, tedy 13,1 kilometrů. Myšlenka zajímavá, a to je to hlavní.

Žádné komentáře:

Okomentovat