pátek 20. června 2014

Policejní akademie, Manifold, Jing cha gu shi 2013, Cicada Princess, Poseidon Rex


Policejní akademie (Police Academy, 1984) - 80 %
Mám tuhle komedii strašně rád. Je v tom nostalgie, koukal jsem na ni jako dítě až moc často. Stejně jsou zde ale vtipné momenty, to se jí prostě vzít nedá. Nejlepší je ale v původním českém dabingu. Ten je nedostižný i přes překladatelské podivnosti. Vlastně i ty jsou na tom krásné.

Manifold (2013) - 50 %
Zajímavá atmosféra nezachraňuje ani absenci příběhu. No dobře, on zde nějaký je, ale nikoli takový, který by mě nějak zásadně zaujal. Atmosféricky dobré a jako složka delšího filmu by to nejspíš fungovalo. Jako krátký film mě to ale zásadně nezaujalo.

Jing cha gu shi 2013 (2013) - 80 %
Jackie Chan sice stárne, ale pořád si vybírá docela zajímavé projekty. "Police Story 2013" je jedním takovým. Je to trochu temnější, poetikou to připomíná "Volavku", ale pořád tu nacházíme Jackieho ve skvělé formě. Myslím, že se více hrálo na příběh než na jeho schopnosti, ale vlastně mi to vůbec nevadilo. On má stejně pořád co předvést.

Cicada Princess (2012) - 80 %
Zajímavý námět a zajímavé zpracování, nemluvě pak o krásném hlasu Stephena Frye, který vypráví příběh jedné princezny, která je cikádou. Je to kraťoučké, ale je to jako, když otevřete nějakou starou, dětskou knihu. Krásné a laskavé.

Poseidon Rex (2013) - 30 %
Digitální záblesky z hlavně zbraní mě skutečně bavili. Trikově je to otřesné, ale viděl jsem horší. Na druhou stranu, člověk by od podobného filmu neměl čekat velkolepou podívanou. Hezké monstrum, které je zničeno konvenčním způsobem. V tomhle směru bohužel film nepřináší nic nového a je až klišovitý. Amatérské scény jsou jen ukázkou toho, že za pár šupů jde natočit cokoli.

Žádné komentáře:

Okomentovat