pátek 11. dubna 2014

Invaze, X- Men: První třída, Mechanik zabiják, Noční volání, Smrt čeká všude


Invaze (The Invasion, 2007) - 50 %
Jedná se o novou verzi "Invaze lupičů těl", respektive adaptace knihy Jacka Finneyho. Musím říct, že oba předchozí filmy (z roku 1956 a 1978) mám velmi rád a v obou se mi líbí pojetí, kde je skutečně velmi cítit, jak se něco děje, a to se přesouvá i na diváka. Z nejnovějšího filmu jsem takový pocit jednoduše neměl a spíše se dostavil pocit, že je to jen celkem ucházející thriller, kde Nicole Kidman nějak moc neexceluje. Jen má v některých scénách docela hezky zabraný zadek. Tohle by neměla být hlavní myšlenka, kterou si člověk z takového filmu odnese.

X- Men: První třída (X-Men: First Class, 2011) - 80 %
Po nepříliš povedeném třetím dílu konečně zase přišel film, který mě bavil, který můžu ve světě X-Menů označit za povedený. Je zde představen první tým, to, jak se formovalo nepřátelství mezi Xavierem a Magnetem, jaké byly vztahy mezi jednotlivými postavami. Tohle mě prostě bavilo, místy velkolepé, místy osobní, přesně, jak by to mělo být.

Mechanik zabiják (The Mechanic, 2011) - 40 %
Další akční film se Stathamem, který se místy tváří docela drsně, ale člověk má stejně pocit, že je to spíš přetvářka. Není to špatné, ale na Stathama je to celkem standard. Nic, co by zásadně vybočovalo, stále nějaký ten kodex, i když pokroucený. Trochu jsem doufal, že mě snímek strhne, ale to se nestalo. Spíš taková pomalejší jízda.

Noční volání (The Night Listener, 2006) - 40 %
"Noční volání" je rozhodně zajímavý film, který vás dokáže svou zápletkou strhnout k tomu, že jen čekáte na to, jaká vlastně bude pointa. Ač je Robin Williams naprosto skvělý herec, jeho postava se chová divně. Nikoli proto, že by hrál špatně, ale ten scénář je v tomhle směru celkem zvláštní. Celou dobu jsem pak čekal, jestli to bude mít nějakou souvislost s pointou a nakonec se ukázalo, že ne. Ono je sice hezké, že je to podle skutečné události, jenže tohle je případ, z kterého se dalo vytřískat mnohem víc. Škoda, nevyužitý potenciál.

Smrt čeká všude (The Hurt Locker, 2009) - 60 %
Výborné, realistické, intenzívní, přesto nudné. Nemůžu si pomoct, ale vojenské filmy tohohle ražení mi nic neříkají. Ony jsou zde scény, které v sobě mají cit, ale je fakt, že od žen bych asi čekal více. Ty emoce zde jsou jen chvilku, jinak se jedná o dokonalé zachycení akce, která by mohla být i díky kameře skutečně reálná. Nejedná se o dokument, jen o snahu se mu celkem věrohodně přiblížit. Tohle nejsou filmy pro mě.

Žádné komentáře:

Okomentovat