čtvrtek 6. března 2014

Boat, Správci osudu, Thunderball, Kněz je poděs, Nebraska


Boat (2007) - 35 %
Lynchova meditace o tom, jak jezdí na lodi. Co mu daří, to je přenést nějaké ty pocity, které člověk na lodi má. Kromě rychlosti, pohybu, tak také určitou závrať. Hlas v pozadí je pro jeho krátké hrané filmy posledních let celkem normální, nakonec ho použil i v případě "The Amputee". Někdy bych se ale opravdu docela rád dostal do Lynchovy hlavy, abych konečně zjistil, co některými svými kousky zamýšlel.

Správci osudu (The Adjustment Bureau, 2011) - 70 %
Takový ten typ filmu, co se trochu snaží o to, aby vám zamíchal s myšlenkami. Jsou zde překvapivé zvraty, zajímavé sci-fi prvky, celé je to navíc dostatečně zajímavé a zábavné. Navíc se podařilo vybrat výborné herce, a to nikoli jen pro dvě hlavní role. "Správci osudu" je navíc docela dobrý název, který tomu dává trochu až dickovský nádech, v angličtině ještě o něco více. Koneckonců, to se projevuje i v příběhu.

Thunderball (Thunderball, 1965) - 50 %
Klasická, což v tomhle případě znamená vlastně celkem obyčejná bondovka, kde Sean Connery, stále ještě on, řeší ne až tak zapeklitý případ, kde proti němu stojí záporák s jedním okem. Je do toho zapletená i organizace SPECTRE, ale na velké odhalení se ještě čeká. Vlastně je to celkem nuda a tahle bondovka prostě ničím nevyniká. Snad jen těmi žraloky.

Kněz je poděs (License to Wed, 2007) - 20 %
Klasická americká komedie, kde se vedle sebe postaví na první pohled zajímavé figurky, které ale v tom společném guláši moc nefungují. Herci nejsou špatní, zápletka by špatná také být nemusel, a potenciál pro vtipy zde je. Jenže je to všechno pojato tak lajdácky. Prostě odfláknutá komedie, kde se hraje na to, že těch pár vtipů stačí, je v tom romantika a ta si publikum vždycky najde. Jen to takhle flákejte dál, třeba to lidi jednou konečně přestane bavit. Hloupý konec to pohřbívá ještě hlouběji.

Nebraska (Nebraska, 2013) - 70 %
Jeden z těch snímků, který se věnuje stáří, což se podle všeho snaží podtrhnout i černobílým provedením. Jiný důvod pro to moc nevidím. I tak je to ale film, který rozhodně zaujme, a to naprosto neskutečnými výkony Bruce Derna a June Squibb, kteří tenhle film táhnou, tedy kromě spojení otce a syna, které je lidské. Není to dokonalá rodina, ale drží při sobě a to se mi hrozně líbí. Taková by měla rodina být. Nemůže být dokonalá, to není možné, ale může být tak dokonalá, jak jen si přejete.

Žádné komentáře:

Okomentovat