středa 26. února 2014

Duch, Cesta do středu Země, Philomena, Gang v útoku, Královna Alžběta


Duch (Ghost, 1990) - 90 %
Konečně jsem se dostal k tomu, že jsem viděl tenhle film celý. Vždy to byly jen útržky, vždy jen části, které mi sice daly dohromady celý obrázek o tom, co vlastně chce film říct, ale jako celek mi unikal. Tak už ne. A jsem rád, že jsem ho konečně mohl vidět. Nádherná romance, která z vás ty emoce vyždímá, i když se budete moc bránit. Herci vybráni naprosto skvěle, a to včetně Demi Moore, kterou jsem v novějších filmech už moc nemusel. Nádherný film. A k tomu ta titulní melodie...


Cesta do středu Země (Journey to the Center of the Earth, ) - 50 %
Takový hezký, akční rodinný film, kde byly docela dobře vybrány role pro jednotlivé postavy. To se promítlo do toho, že je to celkem fajn zábava, takový ten film, u kterého si můžete klidně sedět a ani ho moc nevnímat. Sem tam se možná něčemu zasmějete, sem tam možná zatajíte dech, ale když to skončí, hodně rychle na to zapomenete. Fajn jednohubka, která neurazí.


Philomena (Philomena, 2013) - 80 %
Zase jsem nevěděl, co od filmu čekat, snad jen skvělý výkon od Judi Dench. Ten se samozřejmě konal, ale k tomu se ještě přidal zajímavý scénář. Opět jedna ukázka toho, že filmy podle skutečné události nemusí být vůbec nudné. Chce to jen je točit s citem a trochu mírnit ty emoce, které v nich jsou. V případě snímku "Philomena" se to povedlo a já jsem si tuhle smutnou, a přesto místy vtipnou cestu za pravdou užil. Co všechno asi dokážeme odpustit?



Gang v útoku (Gridiron Gang, 2006) - 55 %
Struktura tohohle snímku je celkem standardní. Jedná se o outsidery, kteří se ve sportu - tentokrát je to americký fotbal - snaží dostat na vrchol. Rozdíl je pouze v tom, že tihle mladí hráči jsou kriminálníci a trénují v base. Kdyby byl snímek trochu drsnější, trochu názorněji nám ukázal, z jakého pekla ti kluci přicházejí, asi by to mělo trochu lepší efekt. Takhle to pořád vyznívá jako rodinný film o tom, jak se outsideři na něco vzmůžou. Rock je ale borec v jakémkoli filmu.



Královna Alžběta (Elizabeth, 1998) - 70 %
Kdybych tenhle snímek viděl v době, kdy vznikl, asi by na mě udělal větší dojem. Takhle je to pro mě jen dobré kostýmní drama, které se drží historických prvků, ale především se snaží ukázat jednu z nejosobitějších královen britské historie. Z Cate Blanchett doslova čiší síla, která se přenesla do postavy. Tohle se rozhodně povedlo, ale historické filmy prostě nejsou úplně můj šálek čaje.

Žádné komentáře:

Okomentovat