středa 4. prosince 2013

Obvyklí podezřelí, Mickeyho velká jízda, Ledové království, Okamžik zlomu, Před úsvitem


Obvyklí podezřelí (The Usual Suspects, 1995) - 80 %
Co si budeme povídat, ta finální pointa dělá hodně. Strašně moc. Zatřese to celým filmem, vším, co jste sledovali. Jinak by se jednalo o celkem dobrý detektivní případ, ale ta pointa a mistrovství hlavně Kevina Spaceyho je to koření, které Singera vytáhlo na výsluní. Nemůže se mu ale vzít, že ví, jak má jednotlivé scény nasnímat.
Mickeyho velká jízda (Get a Horse!, 2013) - 75 %
Tenhle krátký snímek byl promítaný před hlavním představením "Ledové království". Jedná se o nádhernou vzpomínku na Walta Disneyho a klasické animáky, ale zároveň je to přechod k současné 3D animaci. Místy je toho trochu moc, ale tohle spojení klasické kreslené animace s počítačem vytvořenou je zajímavá. Příběh sám o sobě pak hlavně groteskní.

Ledové království (Frozen, 2013) - 100 %
Dlouho, dlouho jsem se v kině tak uvolněně nesmál. Walt Disney zase po pár letech ukázal, že pořád umí točit princeznovské příběhy se skvělými postavami, nádhernými lokacemi a výbornou hudbou. "Ledové království" pokračuje v tradici "Na vlásku" a já doufám, že za další tři roky se dočkáme podobně výborného animáku. A když se blíží ty Vánoce, tak jdu rovnou na 100 %, protože tohle je prostě zážitek, který vám tak dokáže zvednout náladu, že vám to vydrží až do Nového roku.

Okamžik zlomu (Fracture, 2007) - 70 %
Anthony Hopkins je neskutečný herec a ve snímku "Okamžik zlomu" se mu to daří opět předvést v plné míře. I díky němu - vlastně hlavně díky němu - je snímek "Okamžik zlomu" chytřejším, než jakým ve skutečnosti je. Ano, je to klasický film o dokonalém zločinu, bohužel i jeho závěr je poměrně klasický. Doufal jsem, že by to mohlo být trochu lepší, jiné, chytřejší, drsnější, ale toho jsem se bohužel nedočkal. Chytré ano, ale geniální nikoli.

Před úsvitem (Before Sunrise, 1995) - 85 %
Krásná ukázka toho, jak může vypadat romance. Není potřeba nějakých šílených zvratů, kdy se rozcházejí a nacházejí, prostě jen stačí, aby se jednou setkali, na jeden večer, prožili ho skutečně krásně, romanticky, laskavě, aby na to mohli po zbytek života vzpomínat, a pak se rozešli. Docela jsem zvědavý na to, jaká jsou obě pokračování tohoto filmu. Ethan a Julie se k sobě skvěle hodí.

Žádné komentáře:

Okomentovat